Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حال حاضر تخلفات گسترده ای مانند کم اظهاری و یا جا به جا زدن تعرفه ها در گمرک وجود دارد و یا وزن کالایی که وارد می شود را کمتر ثبت می کنند. اینهاست که باعث قاچاق می شود. شاید اگر قانون ایران کد در کشور اجرا می شد تخلفات گمرکی تا حد زیادی پایین می آمد اما در دولت یازدهم با حذف ایران کد و طرح شبنم فضا برای فروش کالاهای قاچاق در کشور باز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اقتصاد مقاومتی یکی از شعارها و مبانی اقتصادی است که طی چند سال گذشته بارها و بارها از زبان مسئولان شنیده شده است.

رهبر انقلاب هم با ابلاغ سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی بر اجرای آن تاکید کردند؛ یکی از مواردی که در اجرای اقتصاد مقاومتی نقش داشت مبارزه با قاچاق در کشور بود؛ در راستای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی برای تقویت تولید داخلی باید بتوان قاچاق کالا که ناقض سیاست های حمایتی و تجاری کشور است را مهار کرد.

بررسی مبادی رسمی و غیر رسمی ورود کالا به کشور نشان می دهد که بسیاری از کالاهای قاچاق از طریق مبادی رسمی یعنی گمرک ها وارد کشور می شود. موضوعی که طیب نیا وزیر اقتصاد هم طی ماه های گذشته به این موضوع اشاره کرده و گفت: گزارش های ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نشان می دهد که بخش عمده قاچاق یعنی بیش از ۷۰ درصد آن از خارج از مبادی رسمی و تحت نظارت گمرک به کشور وارد می شود؛ بخشی از این کالاهای قاچاق از مبادی غیرقانونی عبور کرده که گمرک هیچگونه نظارتی بر آنها ندارد.

ورود این حجم کالای قاچاق از گمرک در سال های گذشته نشان از تخلفات و بی قانونی های وسیع میان گمرک های کشور دارد در حالی که استان های لب مرزی تا حد زیادی درگیر واردات کالا هستند، فعالیت های غیر قانونی در گمرک ها منجر به بروز چنین حجم گسترده ای از تخلفات در گمرک شده است.

ورود این حجم از کالای قاچاق در حالی است که در سال گذشته برخی از کارمندان گمرک ها به خاطر تخلفات اداری و اهمال در این زمینه بازداشت و محاکمه شده‌اند؛ به عنوان مثال در پرونده گمرک پرویزخان 10 نفر از کارمندان این گمرک که فساد گسترده‌ای را هدایت می‌کردند دستگیر و مجازات شدند.ژ

نقش گمرکات در ایجاد شرایط قاچاق در کشور بر کسی پوشیده نیست؛ اما دولت تا کنون تلاشی برای ساماندهی گمرک‌ها نداشته و شاید مبارزات با عوامل قاچاق در گمرکات کشور به شکل درستی پیش نرفته است.

در همین راستا، مسعود میرکاظمی وزیر اسبق بازرگانی می گوید: قاچاق از طریق خود گمرک انجام می شود. دولتمردان می‌توانند به گمرک بروند و این مسئله را بررسی کنند تا مشخص شود چه کسانی دست اندرکار ورود کالای قاچاق به کشور هستند. گاهی 200 تن کالا وارد کشور می‌شود اما گمرک آن را 20 تن ثبت می‌کند. پیشنهاد کارشناسان در این زمینه بسیار زیاد بوده شاید بهتر باشد گمرک تلاش بیشتری کند و از ممیزهای بهتری استفاده کند. پیشنهاد میرکاظمی هم در این زمینه این است که نباید از افراد مسئله دار در گمرک استفاده کرد؛ چرا سه سال است که قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز که گمرک را در مقابله قاچاق تجهیز می‌کند، را تعلیق کرده‌اند و اجرا نمی‌کنند. به جای اینکه نهادی و با گروهی را که هیچ نقشی در قاچاق ندارند را هدف قرار دهیم به قانون تمکین کنیم. در حال حاضر تخلفات گسترده ای مانند کم اظهاری و یا جا به جا زدن تعرفه ها در گمرک وجود دارد و یا وزن کالایی که وارد می شود را کمتر ثبت می کنند. اینهاست که باعث قاچاق می شود. شاید اگر قانون ایران کد در کشور اجرا می شد تخلفات گمرکی تا حد زیادی پایین می آمد اما در دولت یازدهم با حذف ایران کد و طرح شبنم فضا برای فروش کالاهای قاچاق در کشور باز شد.

انتهیا پیام/ط

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۲۵۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح مبارزه با قاچاق در استان سمنان/ ۹ متخلف دستگیر شدند

به گزارش خبرنگار مهر، سردار جلیل موقوفه‌ای شامگاه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در حاشیه بازدید از برخی انبارهای کالا در سمنان ضمن بیان اینکه طرح مبارزه با قاچاق کالا با رصد انبارها و محل دپو کالا در استان آغاز شد، ابراز داشت: در زمان ۷۲ ساعت مکان‌های مورد نظر تحت پایش قرار گرفت.

وی ضمن بیان اینکه در انجام این مأموریت سازمان صمت، اداره کل تعزیرات و بازرگانی همکاری داشتند، افزود: در مدت زمان ۷۲ ساعت انواع کالای قاچاق به ارزش ۷۳ میلیارد و ۷۰ میلیون ریال کشف و ضبط شده است.

فرمانده انتظامی استان سمنان ضمن بیان اینکه کشفیات مهمی در این بازرسی‌ها انجام گرفت، ابراز داشت: لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم یدکی خودرو، انواع سوخت، ابزار آلات صنعتی، لوازم خانگی و آشپزخانه و غیره کشف و ضبط شدند.

موقوفه‌ای ضمن بیان اینکه ۹ نفر در رابطه با قاچاق کالا طی مدت مذکور در استان سمنان دستگیر شدند، تصریح کرد: پرونده این افراد تشکیل و به مراجع قضائی ارجاع داده شد.

وی ضمن بیان اینکه چهار وسیله نقلیه نیز طی مدت مذکور توقیف شد، افزود: انبارها و محل دپو کالا در استان سمنان پایش و با هرگونه مصادیق قاچاق برخورد می‌شود.

کد خبر 6090431

دیگر خبرها

  • کرمان/ فوت پسربچه ۵ ساله در سایه اهمال کاری‌ ها
  • کشف بیش از ۷۳ میلیارد ریال کالای قاچاق در سمنان
  • اجرای طرح مبارزه با قاچاق در استان سمنان/ ۹ متخلف دستگیر شدند
  • کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل
  • کشف ۱۰ تن انواع خوراک آبزیان خارجى قاچاق در مراغه
  • کشف بیش از ۴۸ میلیارد کالای قاچاق در ایلام
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها